Μαΐου 04, 2014

Οναρ γαρ.. Πάλευε με τα όνειρα της… Σχημάτιζε τις λέξεις σαν νάταν κομμάτια από ένα πάζλ,χωρίς γωνίες,αλλά γεμάτο αγωνίες. ''To καρότσι μου δε χωρά πουθενά''επανέλαβε. Ήταν το σύνθημα για να μπορέσει να ανοίξει την πόρτα που της αντιστεκόταν ακόμα. Τι παράξενο! Η μοναδική πόρτα που άνοιγε μόνο από μέσα-κάποιος άλλος κρατούσε τα κλειδιά-αυτό ήταν βέβαιο, κι’αυτή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα,απ’το να επαναλαμβάνει το σύνθημα και να περιμένει. Για την επόμενη στάση λοιπόν,ας προετοιμαζόταν ανάλογα να περιφέρει τον εαυτό της προς άγραν επιτυχίας,στους διάφορους οίκους ανθρώπινης ενοχής.

Στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια μέσω του Ο.Α.Σ.Θ. λειτουργούν δύο προσπελάσιμα mini bus ,τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες επιβατών με αναπηρία. Γι' αυτό πρέπει 24 ώρες πριν και μεταξύ 7.30 το πρωί-με 8 το πολύ να επικοινωνήσεις με το τηλεφωνικό κέντρο, για να μπορέσεις να κανονίσεις την μετακίνηση της επόμενης μέρας, στον προορισμό που θέλεις αλλά και την ώρα που θέλεις, διαφορετικά αν αργήσεις δεν θα μπορέσεις να εξυπηρετηθείς, γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και τα δύο λεωφορεία δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης. Επίσης οι ώρες λειτουργίας τους είναι από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ όπου γίνεται το τελευταίο δρομολόγιο.Τα σαββαατοκύριακα και τις γιορτές το ωράριο επεκτείνεται ως τις 9 κ μισή. Αν κάποιος ακυρώσει το ραντεβού με τα συγκεκριμένα λεωφορεία σε λιγότερο από δύο ώρες από την ώρα που θα γινόταν η μετακίνηση ,του επιβάλλεται ένα είδος τιμωρίας και δε θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ένα μήνα.

Εκτός από αυτά τα δύο λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ.,ο Δήμος Θεσσαλονίκης,έχει δύο μικρά προσπελάσιμα αυτοκίνητα.Αυτά κινούνται από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ,ενώ Σαββατοκύριακα και αργίες δεν λειτουργούν.Εννοείται ότι προηγείται τουλάχιστον 24 ώρες πρίν συνεννόηση για να κανονιστεί η μετακίνηση. Το παράρτημα του Συλλόγου Παραπληγικών,έχει στη διάθεση του ένα προσπελάσιμο ταξί,το λεγόμενο "Λευκό ταξί",για να καλύψει κατόπιν έγκαιρης προσυνεννόησης,την μεταφορά μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: